Bedrijven kunnen ons contacteren voor


Voedingsaanbod
  • Audit van het aanbod in de cafetaria/het bedrijfsrestaurant (+ stappenplan om dit bij te sturen naar een verantwoord aanbod ‘de gezonde kantine’).
  • Praktische begeleiding bij het implementeren van het stappenplan voor een gezonder aanbod.
  • Training keukenpersoneel :
    • i.v.m. aanbod en aankoop gezonde voeding,
    • i.v.m. aanbod en aankoop smakelijke volwaardige vegetarische/duurzame voeding,
    • i.v.m. smaak, olfactorische en trigeminale beleving en het opzetten van een kwaliteitsteam.
  • Training communicatie/marketing medewerkers : ontwikkelen social marketing tools ter promotie van het gezonde voedingsaanbod op het verkoopspunt.
Gezondheidsbevordering
  • Uitwerken van een voedingsbeleid.
  • Conceptontwikkeling projecten gezondheidsbevordering op de werkplek inzake gezonde levensstijl en persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) voor doelgroepwerknemers.
  • Workshops gezondheidsbevordering op de werkplek/gezonde levensstijl.
  • Conceptontwikkeling projecten gezondheidsbevordering en marketing.
Marketingondersteuning
  • POS marketing van gezond
  • Marktonderzoek
  • Copy-write

[Meer…]

Een preventief gezondheidsbeleid op maat

De Vlaamse gezondheidsdoelstellingen 2025 zijn niet van de poes. Bedrijven mogen nu zelf instaan om die doelstelling te bereiken maar kunnen gelukkig de eerstkomende 3 jaar rekenen op een tegemoetkoming. Vanaf 2021 moeten ze het volledig zelf bekostigen. Minister Vandeurzen heeft geld vrijgemaakt voor projectcoaching van ondernemingen voor het voeren van een preventief gezondheidsbeleid. Het […]

0 comments

Hoe gezond verkocht krijgen aan je werknemers?

Gezien bedrijven vanaf nu geacht worden een gezond voedingsaanbod te hebben (Vlaamse Gezondheidsdoelstelligen 2017-2025) stelt zich de vraag of een gezond aanbod ook wel wordt gegeten. Want niet iedereen past zomaar z’n ingesleten voedingsgewoonten aan. Gezonde voeding wordt nog altijd door flink wat mensen als minder lekker ervaren en daardoor ook minder gekozen. Da’s knap […]

0 comments

Allergenen verplicht vermelden

Sinds 13 december 2014 is de reglementering met betrekking tot allergenen in werking. Ook voor niet-voorverpakte voeding moet men verplicht de aanwezigheid van 14 allergenen vermelden. Zo ook  school- en bedrijfsrestaurants, hotels, eetwinkels, traiteurs, slagers, bakkers, sportkantines, etc. De 14 allergenen die moeten worden vermeld zijn : glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en […]

0 comments

Duurzame voeding

Mensen zijn vandaag op zoek naar verse, smakelijke en gezonde voeding van hoge kwaliteit, waarbij authenticiteit en duurzaamheid meer en meer van belang zijn. Als we duurzaam willen eten; hoe moet dat dan ? Duurzame voeding wordt gedefinieerd als : Lekker, gezond en niet duur. Seizoensgebonden en van eigen bodem. Komende uit eerlijke handel. Milieuvriendelijk […]

0 comments

Gezondheidsbevordering op de werkvloer heeft effect

Ziekteverzuim is een groot probleem voor werkgever. Diverse instanties hebben aangetoond dat dit verband houdt met onze levensstijl. Als een bedrijf het voedingsaanbod op de werkvloer aanpakt profiteren de medewerkers volop van gezondheidswinst. Wanneer werkgevers het aanbod in de bedrijfskantine en automaten aanpassen dan verandert de eet-omgeving van de werknemers, want iedereen die gebruik maakt […]

0 comments