
Een preventief gezondheidsbeleid op maat
De Vlaamse gezondheidsdoelstellingen 2025 zijn niet van de poes. Bedrijven mogen nu zelf instaan om die doelstelling te bereiken maar kunnen gelukkig de eerstkomende 3 jaar rekenen op een tegemoetkoming. Vanaf 2021 moeten ze het volledig zelf bekostigen. Minister Vandeurzen heeft geld vrijgemaakt voor projectcoaching van ondernemingen voor het voeren van een preventief gezondheidsbeleid. Het … Continue reading Een preventief gezondheidsbeleid op maat
Hoe gezond verkocht krijgen aan je werknemers?
Gezien bedrijven vanaf nu geacht worden een gezond voedingsaanbod te hebben (Vlaamse Gezondheidsdoelstelligen 2017-2025) stelt zich de vraag of een gezond aanbod ook wel wordt gegeten. Want niet iedereen past zomaar z’n ingesleten voedingsgewoonten aan. Gezonde voeding wordt nog altijd door flink wat mensen als minder lekker ervaren en daardoor ook minder gekozen. Da’s knap … Continue reading Hoe gezond verkocht krijgen aan je werknemers?
Allergenen verplicht vermelden
Sinds 13 december 2014 is de reglementering met betrekking tot allergenen in werking. Ook voor niet-voorverpakte voeding moet men verplicht de aanwezigheid van 14 allergenen vermelden. Zo ook school- en bedrijfsrestaurants, hotels, eetwinkels, traiteurs, slagers, bakkers, sportkantines, etc. De 14 allergenen die moeten worden vermeld zijn : glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en … Continue reading Allergenen verplicht vermelden
Duurzame voeding
Mensen zijn vandaag op zoek naar verse, smakelijke en gezonde voeding van hoge kwaliteit, waarbij authenticiteit en duurzaamheid meer en meer van belang zijn. Als we duurzaam willen eten; hoe moet dat dan ? Duurzame voeding wordt gedefinieerd als : Lekker, gezond en niet duur. Seizoensgebonden en van eigen bodem. Komende uit eerlijke handel. Milieuvriendelijk … Continue reading Duurzame voeding
Gezondheidsbevordering op de werkvloer heeft effect
Ziekteverzuim is een groot probleem voor werkgever. Diverse instanties hebben aangetoond dat dit verband houdt met onze levensstijl. Als een bedrijf het voedingsaanbod op de werkvloer aanpakt profiteren de medewerkers volop van gezondheidswinst. Wanneer werkgevers het aanbod in de bedrijfskantine en automaten aanpassen dan verandert de eet-omgeving van de werknemers, want iedereen die gebruik maakt … Continue reading Gezondheidsbevordering op de werkvloer heeft effect