Hoe werken wij?

 • Wij werken enkel op afspraak om jou de mogelijkheid te bieden langs te komen op een moment dat jou past en zonder dat jij moet wachten.klein logo Sports Nutrition Consultancy
 • Wij geven zo praktisch mogelijke informatie gebaseerd op de resultaten van sport-fysiologisch onderzoek.
 • Wij houden rekening met jouw persoonlijke situatie/problematiek ; je krijgt zeker geen standaard antwoord.
 • We proberen zoveel mogelijk multidisciplinair te overleggen met jouw begeleiders opdat je maximaal zou kunnen presteren.
 • Als gecertificeerd sportdiëtist wordt er gewerkt volgens de SCAS-gedragscode Sportdiëtist.

Waarom werken wij zo?

 • Het is de bedoeling dat wij jou begeleiden naar een (blijvend) resultaat ; wat meestal een verandering van levensstijl betekent.
 • Gedragsverandering is een proces dat in fasen verloopt en de nodige tijd vergt (wanneer we iets weten, passen we het daarom nog niet altijd toe). Dit gebeurt met vallen en opstaan vooraleer het een gewoonte wordt.
 • Als jij aangeeft waar je het moeilijk mee heeft of wat niet lukt dan kunnen we er ook speciale aandacht aan besteden ; anders is het voor ons moeilijk om je gericht te ondersteunen en effectief te helpen.

Jouw voordeel : Een voeding aangepast aan jouw sport, maakt dat :

 • jij beter presteert : je kan actiever sporten
 • jij recupereert sneller : ook een volgende prestatie is maximaal,
 • jij hebt minder kans op spierletsels, overtraining en inactiviteit door ziekte,
 • je voelt je vitaler en fitter om zelfverzekerd door het leven te gaan.

Mogelijke begeleidingspakketten
Sportvoedingsbegeleiding basic
Dit omvat een intakeconsult met een antropometrische meting en 2 educatieve consulten waarbij de sportvoedings basics worden uitgelegd vertaald naar de dagelijkse praktijk. Het intakeconsult (90 minuten) start met het in kaart brengen van training- en wedstrijdplannen, voedingsgewoonten, eetpatronen, levenswijze, ongemakken en vaardigheden. Gevolgd door een antropometrische meting (lengte, gewicht, lichaamssamenstelling). Daarna wordt een bilan opgemaakt van goede punten en werkpunten. Krijg je een uitleg over het waarom van een functionele voeding voor jouw specifieke sport en hoe die te vertalen naar de praktijk. In overleg wordt dan een realistisch doel bepaald met daaraan gekoppeld enkele voedingsrichtlijnen. Tijdens de 2 daaropvolgende educatieve consulten (60 minuten) wordt nagegaan of die voedingsrichtlijnen haalbaar zijn en zoemen we verder in op de praktische kant van maaltijden, voeding aanpassen aan verschillende tranings- en wedstrijdsituaties, weersomstandigheden, herstel en blessurepreventie, maag-darmproblemen, hoe omgaan met een functionele voeding in een sociale context. 

Sportvoedingsbegeleidingstraject
Hierbij wordt de sporter ondersteund bij het behalen van zijn/haar doelstellingen en de gedragsverandering inzake sportvoeding. Er wordt een persoonlijk begeleidingstraject uitgewerkt  waarbij educatie, periodisering, variatiemogelijkheden, bereidingswijzen en marktaanbod aan bod komen. Tussen de consulten krijgt men reminders en extra informatie via e-mail. Vragen kunnen onbeperkt gesteld worden.

Lichaamssamenstelling
Voor een sporter is de lichaamssamenstelling een belangrijke prestatiebepalende factor. Teveel en te weinig lichaamsvet verminderen het prestatievermogen. Evenals het verlies van spiermassa. Optimaal presteren doe je bij een voor jouw sport optimale lichaamssamenstelling en je goed in je vel voelen. Bijgevolg houden topsporters eraan om doorheen het jaar die evoluties bij te houden, de ideale verhoudingen te vinden en behouden. De meting van de lichaamssamenstelling vraagt een nauwkeurig en reproduceerbaar resultaat dat wij garanderen met de huidplooimetingen via het ISAK protocol. Naast de lichaamssamenstelling geeft het ISAK protocol ook het somatotype wat belangrijke informatie is voor wie wil afvallen of bijkomen.

Sportvoedingssupplementen
Sporters nemen vaak heel veel sportvoedingssupplementen op aanraden van, doch niet alle supplementen betekenen een meerwaarde voor de prestaties. Op basis van je jaarplan en/of in overleg met jouw coach en sportarts wordt een individueel suppletieplan opgemaakt. Daarbij geven we toelichting over de keuze van de supplementen, hun werking, aanbevolen dosis, de innameduur en timing.

Multi-disciplinair overleg
Hierbij wordt een overleg georganiseerd met de sporter, z’n coach en/of sportarts waarbij doelstellingen, beleid, aanpak en accenten in onderling overleg worden afgesproken zodat alle neuzen in dezelfde richting staan. Vooral bij gewichtsklassensporten ten zeerste aangewezen.

 

Voor teams, clubs of federaties worden er begeleidingspakketten op maat uitgewerkt.

 

Weet dat ziekenfondsen als onderdeel van hun marketing een tegemoetkoming doen voor een consult bij de diëtist. Het bedrag en het aantal consulten verschilt van ziekenfonds tot ziekenfonds. Vraag jouw ziekenfonds het formulier voor terugbetaling van het consult bij de diëtist en wij vullen het in aan het eind van jouw consult.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.