Optimaliseer jouw sportprestaties door multidisciplinair overleg met alle betrokkenen

Zodat alle neuzen in dezelfde richting staan, ten zeerste aanbevolen bij gewichtsklassensporten.

Topprestaties door goede sportvoeding

Ben jij een serieuze sporter die ernaar streeft om het maximale uit je prestaties te halen? In de wereld van sport draait alles om teamwork, en dat geldt niet alleen voor atleten op het veld, maar ook voor de professionals die achter de schermen werken om jou te ondersteunen.

Multi-disciplinair overleg met alle begeleiders is de sleutel tot succes voor topsporters.

Waarom multidisciplinair overleg?

Multidisciplinair overleg brengt jou, je coach, kiné en/of sportarts samen om met de sportdiëtist doelstellingen, beleid, aanpak en accenten in onderling overleg af te stemmen. Deze benadering stelt je in staat om je prestaties naar een hoger niveau te tillen doordat alle betrokkenen op één lijn zitten.

Optimale Prestatieplanning

Het stelt je in staat om je prestatiedoelen duidelijk te definiëren en een strategie te ontwikkelen om deze doelen te bereiken. Dit is belangrijk in gewichtsklassensporten, waar kleine veranderingen in gewicht en lichaamssamenstelling een groot verschil kunnen maken. Maar ook andere sporters varen er wel bij.

Gezondheid en Welzijn

Het waarborgt je fysieke en mentale gezondheid door ervoor te zorgen dat je trainingen en dieetplannen veilig en effectief zijn.

Voorkomen van Overtraining

Door een beter beheer van trainingsbelasting kun je overtraining en blessures voorkomen, waardoor je constant op je best kunt presteren.

Teamwork en Communicatie

Het bevordert open communicatie tussen jou, je coach, kiné en sportarts, wat essentieel is voor succesvolle prestaties.

Gewichtsklassensporten

In gewichtsklassensporten, waar elke gram telt, kan multi-disciplinair overleg het verschil maken. Het helpt bij het ontwikkelen van een gezond gewichtsbeheersingsplan, optimaliseert je voeding en zorgt ervoor dat je lichaam op de juiste manier wordt getraind voor maximale prestaties binnen je gewichtsklasse.

Werkwijze multidisciplinair overleg

  • In kaart brengen betrokkenen
    In overleg wordt bepaald wie er allemaal rond de tafel moeten zitten en wat er zal besproken worden op dat we alle neuzen in dezelfde richting zullen krijgen.
  • Betrokkenen worden gecontacteerd om een meeting te beleggen
    Elke persoon die rond de tafel moet zitten wordt persoonlijk uitgenodigd.
  • Eigenlijke meting
    Tijdens de meeting wordt duidelijk uitgelegd waarom we samen zijn en wat het doel is. De gemaakte afspraken worden genoteerd en nadien aan iedereen bezorgd.

Ik sta voor jou klaar!

Ik begrijp de unieke eisen van jou als sporter. Ik ben er om je te begeleiden, te ondersteunen en te helpen jouw doelen te bereiken.

Kies voor multidisciplinair overleg en laat je prestaties naar nieuwe hoogten stijgen. Neem vandaag nog contact op om te beginnen met het optimaliseren van jouw sportieve succes. Samen zorgen we ervoor dat alle neuzen in dezelfde richting staan, op weg naar jouw overwinningen!

Dit is wat je krijgt:

  • Multidisciplinair overleg
  • Online of fysiek

Investering: 150,-€/overleg + 0,40-€/km verplaatsing

Veelgestelde vragen

Is er een tegemoetkoming voor mijn consult vanuit het ziekenfonds?

Weet dat ziekenfondsen als onderdeel van hun marketing een tegemoetkoming doen voor een consult bij de diëtist. Het bedrag en het aantal consulten verschilt van ziekenfonds tot ziekenfonds. Vraag jouw ziekenfonds het formulier voor terugbetaling van het consult bij de diëtist en wij vullen het in aan het eind van jouw consult.

Wat doe ik als sportdiëtist precies?

Als sportdiëtist geef ik advies en voedingsbegeleiding gericht op het optimaliseren van sportprestaties. Dit kan variëren van het opstellen van voedingsplannen tot het begeleiden van sporters bij herstel en verbetering van de energiebalans en hydratatie. Vaak komen daar ook nog strategieën voor gewichtsmanagement, maag- en/of darmongemakken en allergieën of voedingsintoleranties bij.

Mensen inspireren om toch nog lekker te kunnen eten ondanks verschillende voorwaarden waaraan de voeding soms moet voldoen is daarbij belangrijk want anders houdt niemand dat vol.

Mensen leren die adviezen vertalen naar wat ze eten is hen leren lekker, makkelijk te bereiden en snel-klaar maaltijden te maken. Ideaal gebeurt dit via een winkeltraining (zodat je weet wat je best koopt en op voorraad hebt) en via een kookworkshop bij hen thuis of in de sportclub.

Hoe verschilt sportvoeding van normale voeding?

Sportvoeding is specifiek gericht op de energie- en voedingsstofbehoeften van sportende mensen. De nadruk ligt op de juiste balans van macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, vetten) en micronutriënten, timing van maaltijden en hydratatie om prestaties en herstel te optimaliseren.

Verder wordt jouw voeding sportspecifiek en wedstrijdspecifiek afgestemd.

Kun je mij als sportdiëtist ook helpen met gewichtsverlies en/of spiermassatoename?

Ja, een sportdiëtist stelt op maat gemaakte voedingsplannen voor die zowel gewichtsverlies als spiermassatoename tot doel kunnen hebben, rekening houdend met persoonlijke doelen, sportieve activiteiten en lichaamssamenstelling.

Hoe vaak moet ik een consult inplannen?

Dit hangt af van je doelen. Sommige mensen komen voor een eenmalig advies, terwijl anderen regelmatige afspraken nodig hebben om hun vooruitgang op te volgen (revalidatie, groei, gewichtsmanagement, normalisatie energiebalans bij LEA en RED-s, …) en hun voedingsplan bij te sturen.

Kun je mij als sportvoedingscoach helpen bij het voorbereiden op een wedstrijd?

Ja, ik werk als sportvoedingscoach/sportdiëtist veel samen met sporters om hen voor te bereiden op specifieke wedstrijden of evenementen, door een optimaal voedingsplan voor trainings- en wedstrijddagen te ontwikkelen. 

Afhankelijk van jouw doelstelling werken we daar maanden, weken of dagen aan omdat dit nu eenmaal tijd vraagt of omdat we moeten uittesten hoe je lichaam reageert (train low compete high schema's, CGM, guttraining, glycogeenloading,...).

Soms horen daar ook reisadviezen (andere eetculturen, hygiëne, bagagegewicht,...) of strategieën voor verschillende omstandigheden (hitte, koude, hoogte) of tijdszones (preventie jet-lag) bij. Vaak ook met lijstjes van wat neem ik mee naar waar.

Wat is het verschil tussen een sportdiëtist en een sportvoeding consulent?

Een diëtist is medisch gekwalificeerd en kan daardoor advies geven over zowel medische, sportieve als algemene voedingsbehoeften. Een sportvoedingsconsultant mag zich enkel richten op gezonde voeding en op het verbeteren van sportprestaties door middel van gezonde voeding en mag zich niet wagen aan medische (sport)voedingsvraagstukken.

Getuigenissen

Jens

triatleet

"Ria heeft me geleerd hoe ik via voeding mijn prestaties maximaliseer op de dagen dat ik 2 trainingen heb."

Maarten

powerlifter

"Mijn gewicht is veel stabieler en ik weet nu hoe ik mijn spieraanmaak via voeding en training kan maximaliseren."

>