1-op-1 Sportvoeding Begeleiding Basic

De basis van sportvoeding uitgelegd en vertaald naar de dagelijkse praktijk.

Topprestaties door goede sportvoeding

Sportvoeding en goede begeleiding zijn cruciaal om als sporter je prestaties te verbeteren. Een gezonde levensstijl is belangrijk om je lichaam in topconditie te houden.

De juiste sportvoeding, voedingskennis en timing maken hét verschil tussen winst en verlies.

Deze Sportvoeding begeleiding Basic geeft je alles wat je nodig hebt in de dagelijkse praktijk om telkens weer top te presteren. Ik help je kennis om te zetten in gedrag zodat je op automatische piloot de juiste voedingskeuzes kan maken.

Dit gaan we doen/Waarom Kiezen Voor Deze Coaching?

Gepersonaliseerde Begeleiding

Geen enkele sporter is hetzelfde. Daarom bieden we gepersonaliseerde begeleiding die is afgestemd op jouw unieke behoeften, doelen en lichaamssamenstelling.

Optimaliseer Je Prestaties

We focussen op prestatieverbetering. Onze coaching helpt je om je uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en lenigheid te maximaliseren. Als lichaamssamenstelling of gewicht in jouw sport ook bepalend zijn dan nemen we dat mee in het maatwerk.

slim trainen

Leer hoe je je trainingssessies kunt optimaliseren voor maximale resultaten. We helpen je met het ontwerpen van een effectief voedingsprogramma dat je lichaam transformeert.

Continue Ondersteuning

Onze coaching is geen eenmalige inspanning. We bieden doorlopende ondersteuning en aanpassingen om ervoor te zorgen dat je voortdurend vooruitgang boekt.

Werkwijze 1-op-1 Sportvoeding begeleiding Basic

  • Wat krijg je?
    Intakeconsult (90 minuten) met een antropometrische meting en 2 educatieve consulten (60 minuten) waarbij de sportvoedingsbasics worden uitgelegd vertaald naar de dagelijkse praktijk.
  • Intakeconsult: in kaart brengen training- en wedstrijdplannen
    Het intakeconsult start met het in kaart brengen van training- en wedstrijdplannen, voedingsgewoonten, eetpatronen, levenswijze, ongemakken en vaardigheden. Gevolgd door een antropometrische meting (lengte, gewicht, lichaamssamenstelling).
  • Bilan opmaken van goede punten en werkpunten
    Op basis van de intake maken we een bilan op (voeding, darmgezondheid, bloedwaarden, training, wedstrijden).
    Je krijgt uitleg over het waarom van functionele voeding voor jouw specifieke sport en hoe die te vertalen naar de praktijk. In overleg wordt dan een realistisch doel bepaald met daaraan gekoppeld enkele voedingsrichtlijnen.
  • 2 educatieve vervolgconsultent (60 minuten)
    Hierin wordt nagegaan of die voedingsrichtlijnen haalbaar zijn en zoemen we verder in op de praktische kant van maaltijden, voeding aanpassen aan verschillende trainings- en wedstrijdsituaties, weersomstandigheden, herstel en blessurepreventie, maag-darmproblemen, hoe omgaan met functionele voeding in een sociale context.

Wacht Niet Langer!

Doe vandaag de stap naar een betere versie van jezelf en verbeter je sportprestaties door de beste begeleiding op het gebied van gezonde sportvoeding. Onze coaching is de sleutel tot succes voor serieuze sporters zoals jij. Neem contact met ons op en begin je reis naar sportieve excellentie!

Investeer in jezelf. Investeer in je sport. Investeer in jouw ideale lichaamssamenstelling met onze sportprestatie coaching.

Dit is wat je krijgt:

  • Intakeconsult met antropometrische meting
  • Bilan opmaken
  • Training- en wedstrijdplannen
  • 4 educatieve consulten
  • 4 follow-up consulten

Investering: 699,-€ of 10 x 79,-€/maand

Veelgestelde vragen

Is er een tegemoetkoming voor mijn consult vanuit het ziekenfonds?

Weet dat ziekenfondsen als onderdeel van hun marketing een tegemoetkoming doen voor een consult bij de diëtist. Het bedrag en het aantal consulten verschilt van ziekenfonds tot ziekenfonds. Vraag jouw ziekenfonds het formulier voor terugbetaling van het consult bij de diëtist en wij vullen het in aan het eind van jouw consult.

Wat doe ik als sportdiëtist precies?

Als sportdiëtist geef ik advies en voedingsbegeleiding gericht op het optimaliseren van sportprestaties. Dit kan variëren van het opstellen van voedingsplannen tot het begeleiden van sporters bij herstel en verbetering van de energiebalans en hydratatie. Vaak komen daar ook nog strategieën voor gewichtsmanagement, maag- en/of darmongemakken en allergieën of voedingsintoleranties bij.

Mensen inspireren om toch nog lekker te kunnen eten ondanks verschillende voorwaarden waaraan de voeding soms moet voldoen is daarbij belangrijk want anders houdt niemand dat vol.

Mensen leren die adviezen vertalen naar wat ze eten is hen leren lekker, makkelijk te bereiden en snel-klaar maaltijden te maken. Ideaal gebeurt dit via een winkeltraining (zodat je weet wat je best koopt en op voorraad hebt) en via een kookworkshop bij hen thuis of in de sportclub.

Hoe verschilt sportvoeding van normale voeding?

Sportvoeding is specifiek gericht op de energie- en voedingsstofbehoeften van sportende mensen. De nadruk ligt op de juiste balans van macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, vetten) en micronutriënten, timing van maaltijden en hydratatie om prestaties en herstel te optimaliseren.

Verder wordt jouw voeding sportspecifiek en wedstrijdspecifiek afgestemd.

Kun je mij als sportdiëtist ook helpen met gewichtsverlies en/of spiermassatoename?

Ja, een sportdiëtist stelt op maat gemaakte voedingsplannen voor die zowel gewichtsverlies als spiermassatoename tot doel kunnen hebben, rekening houdend met persoonlijke doelen, sportieve activiteiten en lichaamssamenstelling.

Hoe vaak moet ik een consult inplannen?

Dit hangt af van je doelen. Sommige mensen komen voor een eenmalig advies, terwijl anderen regelmatige afspraken nodig hebben om hun vooruitgang op te volgen (revalidatie, groei, gewichtsmanagement, normalisatie energiebalans bij LEA en RED-s, …) en hun voedingsplan bij te sturen.

Kun je mij als sportvoedingscoach helpen bij het voorbereiden op een wedstrijd?

Ja, ik werk als sportvoedingscoach/sportdiëtist veel samen met sporters om hen voor te bereiden op specifieke wedstrijden of evenementen, door een optimaal voedingsplan voor trainings- en wedstrijddagen te ontwikkelen. 

Afhankelijk van jouw doelstelling werken we daar maanden, weken of dagen aan omdat dit nu eenmaal tijd vraagt of omdat we moeten uittesten hoe je lichaam reageert (train low compete high schema's, CGM, guttraining, glycogeenloading,...).

Soms horen daar ook reisadviezen (andere eetculturen, hygiëne, bagagegewicht,...) of strategieën voor verschillende omstandigheden (hitte, koude, hoogte) of tijdszones (preventie jet-lag) bij. Vaak ook met lijstjes van wat neem ik mee naar waar.

Wat is het verschil tussen een sportdiëtist en een sportvoeding consulent?

Een diëtist is medisch gekwalificeerd en kan daardoor advies geven over zowel medische, sportieve als algemene voedingsbehoeften. Een sportvoedingsconsultant mag zich enkel richten op gezonde voeding en op het verbeteren van sportprestaties door middel van gezonde voeding en mag zich niet wagen aan medische (sport)voedingsvraagstukken.

Getuigenissen

Koen

mountainbike marathon

"Ria heeft mij geleerd waarom ik welke voedingsmiddelen wanneer en in welke hoeveelheid moet gebruiken om optimaal te presteren. Hierdoor slaag ik erin om energiedipjes en ongemakken uit te schakelen tijdens mijn lange fietstochten. Dit was een proces van vallen en opstaan maar nu ken ik mijn lichaam ook veel beter."

Jana

crossfit

"Door meer naar mijn lichaam te luisteren heb ik nu veel minder maagdarmproblemen tijdens training en wedstrijden. Ria heeft me geleerd wat guttraining is en hoe ik meer variatie in mijn maaltijden breng."

>